Ahma insinöörit Oy – osaavien rakennuttajakonsulttien talo

Ahma insinöörit Oy on vuonna 2002 perustettu riippumaton ja yksityisesti omistettu täyden palvelun rakennuttamis- ja projektinjohtoinsinööritoimisto, joka toteuttaa tilaajan edustajana tehokkaasti kaikenkokoiset rakennushankkeet.

Ahmojen kaikkien aikojen ensimmäinen asiakas oli Fortum, jolle tehtiin erilaisia selvityksiä ja sittemmin useita projekteja. Alkuaikoihin mahtui monia suuria infra- ja teollisuushankkeita, kuten kaivoksia, tuulivoimaloita, ydinvoimala, Vuosaaren satama ja Kehärata. Ahmalla on ollut kansainvälistä liiketoimintaa ja merkittäviä asiakkuuksia myös ulkomailla. Näistä luovuttiin erinäisten yritysjärjestelyjen muodossa, kun finanssikriisi maailmalla käynnistyi. Viimeisin suuri muutos yhtiössä on tapahtunut vuonna 2017, kun yhtiön ympäristöliiketoiminnan palveluita tuottava Ahma ympäristö Oy myytiin maailman johtavalle bioanalyysipalveluiden tarjoajalle, Eurofins Scientificille.

Ahma on elänyt asiakkaidensa mukana ja siirtänyt samalla painopistettään myös korjaus- ja talonrakentamiseen, joista kiinnostavia esimerkkejä ovat muun muassa:

  • Töölön raitiovaunuhallin julkisivuremontti
  • Johanneksenkirkon peruskorjaus
  • Ylen toimitilamuutokset
  • Helsingin Hämeentien muutos
  • Mannerheimintien peruskorjausurakan valmistelevat katutyöt
  • Uudet vuokra-asuntokohteet SATOlle
  • Siuntion kunnan historian suurimman investoinnin, Sivistys- ja hyvinvointikampus Siuntion Sydän -hankkeen johtaminen elinkaarimallilla.

Käynnissä olevista ja tulevista hankkeista mainittakoon muun muassa merkittävinä suurhankkeina Ruskeasuon uuden raitiovaunuvarikon, Mannerheimintien peruskorjausurakan, Siuntion kunnan uuden SOTE-keskuksen valmistelun sekä asemakaavavaiheessa etenevän Tuusulan keskusta-alueen kehittämisen. Tuusulan Hyrylän alueelle on tarkoitus toteuttaa hybridihankkeena vuosien 2024–2026 aikana uusi Hyrylän liike- ja palvelukeskus. Valmistuessaan hanke käsittää Tuusulan uuden kunnantalon, johon on tarkoitus keskittää kunnan virkamiestoiminta sekä perhepalvelut. Lisäksi hanke käsittää Prisma hypermarketin oheisliiketiloineen ja logistisine huoltopihoineen sekä massiivisen rakenteellisen pysäköintilaitoksen.

Kysy lisää referensseistämme!

Ura

Haluatko osaksi Ahmoja?

Katso avoimet työpaikkamme ja hae mukaan.

Avoimet työpaikat